• DSC_0189.jpg
  • IMG-20180806-WA0000.jpg
  • IMG-20180916-WA0004.jpg

Beste fietsliefhebber,

Laten we ons even voorstellen. Onze club is opgericht in de jaren zeventig (21 September 1974) door enkele wielerfanaten met als doel wekelijks sportief en gezond bezig te kunnen zijn, kameraadschap en veiligheid stonden en staan nog steeds hoog in het vaandel.

Doordat het aantal fietsende leden bewust beperkt is tot max. 35 leden, is de veiligheid en kameraadschap onderweg verzekerd. Ons gezellig samenzijn na de ritten is hiervoor het beste bewijs. De veiligheid onderweg kunnen wij garanderen mede door onze sponsors, wij beschikken over een ruime volgwagen met reserve-onderdelen en ruimte om aan je fiets te werken. Deze volgt steeds de groep zodat ingeval van pech of opgave niemand moet achterblijven.
Ook dankzij diezelfde sponsors kan iedereen beschikken over een uniforme uitrusting die behalve de fiets en schoenen compleet is, ook voor frissere dagen.
Wij hanteren hierbij een speciaal afschrijfsysteem waardoor grote kosten vermeden worden. Regelmatig aanwezig zijn is hier wel een vereiste (minimaal 15 keer).

Wij starten begin Maart met ritjes van 80 km en bouwen die stelselmatig op tot ritten van gemiddeld 100 à 140 km. De start aan ons clublokaal is bij het begin van het seizoen 9u en na enkele weken warmdraaien word dat 8u30. Steeds trachten wij om voor 12u30 binnen te zijn. Afhankelijk van de weersomstandigheden proberen wij een 30-tal ritten per seizoen vol te maken.
Doordat ieder lid een eigen rit mag voorstellen zijn al onze uitstappen telkens anders, dit maakt elke rit uniek en zelden vervelend of saai.

Door onze nauwe verbondenheid met "De Scheldeprijs" en sinds enkele jaren ook met "Flanders Classics Cyclo" staan wij in voor de organisatie van de Scheldeprijs voor wielertoeristen, hierop verwelkomen wij bijna 2000 deelnemers en komen wij die dag zelf niet toe aan fietsen maar omringen wij onze fietscollega's met de beste zorgen.

Dankzij onze volgwagen zijn wij ook in staat onze grenzen te verleggen, uitstappen naar de Ardennen of kust kunnen wij met gemak inpassen in onze kalender.
Jaarlijks organiseren wij ook een weekend voor de ganse ploeg, hierbij zijn ook onze vrouwen, mannen, vriendinnen of vrienden aanwezig en is fietsen wel aanwezig maar zeker geen hoofddoel, leuke of ludieke groepsuitstapjes en het gezellig samenzijn staan hier voorop.

Clublokaal: Brasserie Vordensteyn, Vordensteinstraat in Schoten.

Het Trappersbestuur